Η χειρότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της ιστορίας

Image result for Η χειρότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της ιστορίαςΓια άλλη μια φορά χτες γίναμε μάρτυρες της χειρότερης κυβέρνησης και χειρότερης αντιπολίτευσης της ιστορίας από καταβολή του ελληνικού κράτους.

Κάθε μέρα το αχτύπητο αυτό δίδυμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μας δίνει υλικό για μελέτη, πως δηλαδή δυο κόμματα με την ίδια μνημονιακή ατζέντα προσπαθούν να πείσουν ότι είναι διαφορετικά, ενώ στην βάση της άσκησης εξουσίας είναι ίδια και απαράλλαχτα, ξεπουλώντας τα πάντα σε τιμές διάλυσης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να πετάξει μερικά ψίχουλα στους συνταξιούχους, επιστρέφοντας τους πίσω από αυτά που τους άρπαξε σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, που αποφάσισαν όλοι μαζί ότι η ανάπτυξη που περιμένουμε από το 2010, θα έρθει όταν κοπεί το ΕΚΑΣ.

Και παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει με εντυπωσιακή ομολογουμένως τακτική να γίνεται σιγά σιγά πιο αντιπαθητική κυβέρνηση και από αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έταζε τα ίδια λίγο πριν παει σε εκλογές, η Νέα Δημοκρατία κάθε φορά καταφέρνει να κάνει την ρελάνς και να μας γυρνάει τα άντερα.

Ενώ έχει πει ότι θα ψηφίσει υπέρ της τροπολογίας για το επίδομα των συνταξιούχων, μόλις ο Κυβερνήτης της πρώην Ελληνικής Χερσονήσου, Βόλφανγκ Σόιμπλε ο Α΄, δήλωσε ότι διαφωνεί με το επίδομα και ότι ας αφήσουμε τα χριστούγεννα και τις πρωτοχρονιές και να δούμε τι θα κάνουμε με το χρέος, αμέσως η ΝΔ γύρισε το καλαματιανό σε κουβελικό “παρων”.

Το κορυφαίο δε στέλεχος της ΝΔ και αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης, είπε από το βήμα της βουλής ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία μόνο αν αυτή αποσυρθεί, δίνοντας μας να καταλάβουμε τι ζημιά έχουν πάθει τα στέλεχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την στιγμή που αποκόπηκαν απο τα ΕΣΠΑ και τις υπογραφές των μνημονίων, που με τόσο ζήλο τώρα υπογράφει ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του.

Και όπως τόσο εύστοχα σημείωσε ο Δραχμend στο twitter: ” Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει σε όλα Ναι αλλά η ΝΔ καταφέρνει να γίνεται  πιο εθελόδουλη, θέλει ένα ταλέντο, πως να το κάνουμε, μια αριστεία”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο την άλλη πλευρά της ανυπαρξίας, επιτέθηκε σε όσους στην Ευρώπη λένε ότι είμαστε αποικία χρέους της Γερμανίας και δεν αφήνουν ήσυχο τον πολυχρονεμένο βεζίρη Σόιμπλε να αποφασίσει να τοποθετήσει τον Βενιζέλο ύπαρχο της Ελλάδας, που άλλωστε θυσίασε τόσα αποθεματικά νοσοκομείων για να προσφέρει στην πατρίδα μας, τις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά άμα είσαι αχάριστος λαός, που να καταλάβεις από το μεγαλείο του αντρός.

Κάποια στιγμή αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να υπάρχει. Λογικά αυτό θα γίνει όταν η Γερμανία σταματήσει να κερδίζει από αυτήν, όπως κερδίζει τώρα εις βάρος των υπόλοιπων χωρών.

Και ακόμα και τότε ο Χατζηδάκης θα λέει ότι θα συμφωνήσουμε να διαλυθεί η ΕΕ μόνο όταν η τροπολογία για την διάλυση της ΕΕ αποσυρθεί, όσο ο Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητάει να δεχτούμε τον εκδημοκρατισμό της ακροδεξιάς που καλπάζει στην Ευρώπη εξαιτίας του πραγματικού λαϊκισμού των επιλογών τους να συμπορευτούν με αυτό το κτήνος που γεννάει ακόμα μια φορά τον φασισμό.

Του Χάρη Ζάβαλου

Πηγή: nostimonimar.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s