Υεμένη: Σχεδόν 2,2 εκατ. παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό σύμφωνα με τη Unicef

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Unicef για την Υεμένη, σύμφωνα με τα οποία περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό.

Μεταξύ αυτών τα 462.000 υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε κατά τα άλλα ιάσιμες ασθένειες, όπως η πνευμονία και η διάρροια.

Η οργάνωση τονίζει ότι τουλάχιστον 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από ιάσιμες ασθένειες. Παράλληλα, επισημαίνει ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των κατοίκων της Υεμένης, που συνολικά είναι 24 εκατομμύρια, έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Όμως «η έλλειψη χρηματοδότησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε εμπόλεμες περιοχές εμποδίζουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο», καταγγέλλει ο ίδιος.

Εξαιτίας του πολέμου έχουν σχεδόν καταστραφεί οι υγειονομικές υποδομές της χώρας. Πολλά νοσοκομεία και κλινικές έχουν βομβαρδιστεί, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας των συγκρούσεων.

Ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εξαπολύει σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από τον Μάρτιο του 2015, σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αλλά και από τα εδάφη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στον βορρά.

 Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 14 αντάρτες Χούτι, σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ συνολικά περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη.

Ο αποκλεισμός της χώρας που έχει επιβάλει ο αραβικός συνασπισμός και ο οποίος έχει στόχο να εμποδίσει τους Χούτι να εξοπλίζονται έχει προκαλέσει αύξηση κατά 60% στις τιμές των τροφίμων, βάσει των εκτιμήσεων διεθνών οργανώσεων αρωγής.

Ακόμη και σε καλύτερες εποχές η πλειονότητα των κατοίκων της Υεμένη δυσκολευόταν να επιβιώσει. Πλέον πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Πηγή: cnn.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s